Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks

Розкажи про героя

В Україні збирають твори про події на сході
Розкажи про героя
CHSN NEWS
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterСьогодні378
mod_vvisit_counterВчора4995
mod_vvisit_counterНа цьому тижні11377
mod_vvisit_counterНа останньому тижні39277
mod_vvisit_counterУ цей місяць123373
mod_vvisit_counterМинулого місяця278823
mod_vvisit_counterВсі дні17332002

Ваш IP адрес: 54.156.39.245
 , 
Сьогодні: жовт. 23, 2018

Авторизація

Вони втратили бізнес, не мали коштів для існування й переїхали з міста до невеличкого села. Та попри все не здалися. Родина Усиків ось уже три роки займається вирощуванням кіз. Нині має їх зо три десятки і з козиного молока виробляє 15 видів продукції.

Веселка, Зірочка, Розочка, Цапурко… Більше тридцяти молодих і граційних кіз мають Ігор та Ольга Усики. Три роки тому вони перебралися до села Глушки, на Корсунщину, звідки родом пані Ольга. Мати подарувала жінці козу. Спочатку робили масло й сир для себе, згодом зрозуміли: кіз можна розводити, а продукцію – продавати.
Кізочок у цій сім’ї обожнюють. Господарі для них не шкодують кормів: годують худобу сіном, кукурудзою, дертю, буряками. А інколи взимку кози мешкають і в хаті.
Допомагає поратися біля міні-ферми мама Ольги – Лідія Никифорівна. Щодня упродовж 2-3 годин жінка випасає стадо. Каже, що кози дуже розумні й ніколи не покидають пастуха.
Нині продукція з козиного молока має великий попит. Тож пані Ольга бере замовлення на тиждень наперед, аби встигнути зробити бринзу, масло та навіть морозиво. Подружжя переконалося, що козине молоко надзвичайно корисне для здоров’я.
Нині господарі доять кіз вручну, а для виготовлення продукції – придбали сепаратор. Втім, сподіваються, що невдовзі їм вдасться закупити потрібну техніку й забезпечувати корисною продукцією усіх охочих.

Відкрити/Закрити